fbpx
Volg ons:

Badkamer Blogs

Bart Schoonheim’s 7 do’s en don’ts bij badkamerrenovaties

Hoewel het verleidelijk is om direct op de esthetische elementen te duiken, zijn er enkele praktische overwegingen die niet over het hoofd gezien kunnen worden. Van budgetteren tot het kiezen van de juiste materialen, en ervoor zorgen dat je ruimte er niet alleen goed uitziet, maar ook efficiënt functioneert, de balans is fijngevoelig.
Intelligent douchesysteem in een goed geplande badkamerrenovatie, zoals door Badkamer & Keuken Makelaar.

Dus je geeft je badkamer de broodnodige make-over, maar je moet de 7 do’s en don’ts van badkamerrenovatie van Bart Schoonheim begrijpen. Deze bieden je de verborgen inzichten in de kunst en wetenschap van badkamerrenovatie, verder dan alleen het uiterlijk. Waarom? Omdat je op het punt staat beslissingen te nemen die je dagelijks comfort en de algehele waarde van je huis voor een lange tijd zullen beïnvloeden.

Hoewel het verleidelijk is om direct op de esthetische elementen te duiken, zijn er enkele praktische overwegingen die niet over het hoofd gezien kunnen worden. Van budgetteren tot het kiezen van de juiste materialen, en ervoor zorgen dat je ruimte er niet alleen goed uitziet, maar ook efficiënt functioneert, de balans is fijngevoelig. Het navigeren door deze elementen vereist een scherp begrip van de do’s en don’ts, die, indien gevolgd, je badkamer kunnen transformeren in een langetermijninvestering in je comfort en de bruikbaarheid van je huis. Met begeleiding van Barts 15 jaar expertise in de badkamer- en keukenrenovatieruimte, laten we zijn 7 do’s en don’ts verkennen om ervoor te zorgen dat je renovatieproject een daverend succes is, zonder alles meteen te onthullen. Laten we eens kijken:

Belangrijke Inzichten

 • Stel een budget vast en plan onvoorziene uitgaven om een soepele badkamerrenovatie te verzekeren.
 • Prioriteer goede ventilatie om vochtgerelateerde problemen te voorkomen en de integriteit van de badkamer te behouden.
 • Kies duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen voor een tijdloze en functionele badkamer.
 • Integreer taakverlichting, maximaliseer natuurlijk licht, en gebruik verschillende soorten verlichting voor een goed gebalanceerde ruimte.

Plan je budget

Plan je budget voor je badkamerrenovatie, dan zet je de cruciale eerste stap om je voor te bereiden op zowel verwachte als onverwachte uitgaven. Overweeg de kosten van badkamerinrichtingen, die sterk kunnen variëren afhankelijk van stijl en functionaliteit. Kijk niet over het hoofd naar loodgieterswerk; ervoor zorgen dat je systeem nieuwe inrichtingen kan ondersteunen, is essentieel.

Vloeropties spelen ook een belangrijke rol in je budget, met kosten die fluctueren op basis van de materialen die je kiest. Het selecteren van een kleurenschema heeft niet direct invloed op je budget, maar kan de keuze van materialen beïnvloeden, wat mogelijk leidt tot milieuvriendelijkere keuzes.

Door de aanbevelingen van Bart en de expertise van Badkamer & Keuken Makelaar te volgen, kun je ervoor zorgen dat je badkamerrenovatie niet alleen aan je huidige behoeften voldoet maar ook een verstandige investering voor de toekomst is. Met hun hulp kun je de beste ontwerpen en deals krijgen bij het verbouwen van je badkamer, terwijl je een eerlijke prijs van leveranciers garandeert en neutraal, deskundig advies krijgt over kwaliteit, ontwerp en prijsstelling.

Verwaarloos de ventilatie niet

Bij het plannen van uw budget is het cruciaal, verwaarloos de ventilatie niet in uw badkamer. Een adequate ventilatie is essentieel om vochtgerelateerde problemen te voorkomen en zorgt voor een gezonde, frisse lucht in uw ruimte. Badkamerrenovatie, vochtbestrijding, mold preventie, luchtcirculatie, en badkameronderhoud zijn sleutelwoorden die de essentie van goede ventilatie benadrukken.

Goede ventilatie is cruciaal voor:

 1. Vochtpreventie: Het verminderen van overtollige vochtigheid helpt bij het voorkomen van schimmel- en meeldauwgroeien. Dit omvat schimmel en meeldauw in uw badkameropslag, een vaak verwaarloosde, maar soms zeer schimmelrijke ruimte.
 2. Schimmelpreventie: Het in beweging houden van de lucht ontmoedigt schimmelsporen zich te vestigen en uit te breiden.
 3. Luchtcirculatie: Goede ventilatie zorgt voor frisse luchtcirculatie, elimineert geuren en verbetert de luchtkwaliteit.

Het verwaarlozen van ventilatie kan leiden tot kostbare reparaties en het voorkomen van structurele schade. Prioriteer effectieve ventilatie in uw badkamerrenovatie om het comfort, de functionaliteit en de levensduur van de ruimte, evenals uw gezondheid en die van uw gezin, te behouden.

Kiest wel voor duurzame materialen

Bij het herinrichten van uw badkamer is het cruciaal dat u kiest wel voor duurzame materialen die gemakkelijk te onderhouden zijn. Duurzame materialen in uw badkamer kunnen een wereld van verschil maken, zowel in onderhoudsgemak als in de algehele uitstraling en functionaliteit van de ruimte. Badkamer & Keuken Makelaar adviseert hierbij op basis van jarenlange ervaring en onafhankelijke marktanalyse.

Het kiezen voor niet-poreuze oppervlakken zoals kwarts of hoogwaardig porselein kan de inspanning die nodig is voor het schoonmaken aanzienlijk verminderen, waardoor uw badkamer hygiënisch en fris blijft. Tegels met een levenslange garantie bieden gemoedsrust en garanderen dat uw investering beschermd is. Bovendien, overweeg milieuvriendelijke opties zoals gerecycled glas of bamboe voor een badkamer die niet alleen duurzaam is, maar ook zacht voor de planeet. Deze langdurige materialen zorgen ervoor dat uw ruimte jaar na jaar tijdloos en functioneel blijft.

KenmerkVoordeelVoorbeelden
Niet-poreuze OppervlakkenVoorkomt schimmel en gemakkelijk te reinigenKwarts, Porselein
Tegels met Levenslange GarantieGarandeert duurzaamheid en kosteneffectiviteitKeramiek, Steen
Milieuvriendelijke KeuzesDuurzaam en langdurigGerecycled Glas, Bamboe

Onderschat de Verlichting Niet

Onderschat de verlichting niet, cruciaal tijdens uw renovatie, aangezien deze zowel de functionaliteit als de esthetiek van de ruimte aanzienlijk beïnvloedt. Het juiste verlichtingsontwerp kan uw badkamer transformeren.

Natuurlijk goed verlichte baden in smaakvolle badkamerrenovaties tonen grote planning en goede indelingskeuzes.
Natuurlijk goed verlichte baden in smaakvolle badkamerrenovaties tonen grote planning en goede indelingskeuzes.

Om ervoor te zorgen dat uw badkamer op alle juiste manieren schittert, overweeg dan de volgende sleutelpunten:

 1. Integreer Taakverlichting: Essentieel voor plekken zoals de ijdelheid om verzorgingstaken te vergemakkelijken.
 2. Maximaliseer Natuurlijk Licht: Gebruik indien mogelijk ramen of dakramen om de ambiance te verbeteren.
 3. Kies Geschikte Ijdelheidverlichting: Vermijd schaduwen en ongelijke verlichting die uw dagelijkse routine kunnen beïnvloeden.
 4. Combineer Verlichtingsarmaturen: Combineer verschillende soorten verlichting (sfeer-, taak-, accentverlichting) voor een goed gebalanceerde en functionele ruimte.

Prioriteer Opbergoplossingen

Wanneer je opbergoplossingen prioriteert, verbeter je zowel de functionaliteit als de esthetiek van de ruimte, net zoveel als de juiste verlichting dat doet. Bij het plannen van je verbouwing mag je het belang van het integreren van slimme opbergmogelijkheden in je ontwerp niet over het hoofd zien. Verborgen kasten en geïntegreerde wastafelmeubels bieden voldoende ruimte zonder je badkamer rommelig te maken.

 • Verborgen kasten: Houden essentiële spullen uit het zicht
 • Geïntegreerde wastafelmeubels: Bieden naadloze opbergruimte
 • Verticale schappen: Maximaliseren het gebruik van wandruimte

Negeer Professionele Hulp Niet

Wanneer je professionele hulp niet negeert tijdens je badkamerverbouwing, bespaar je jezelf, je familie en je portemonnee kostbare fouten en zorg je voor het succes van het project. Hier is waarom je het niet alleen moet doen:

 1. Belang van Professionals: Zij brengen ongeëvenaarde, lokale expertise naar complexe projecten, wat zorgt voor kwaliteit.
 2. Vermijden van Doe-Het-Zelf Fouten: Professionals helpen je fouten te vermijden op kritieke gebieden zoals tegelwerk en loodgieterij, wat zorgt voor een professionele, langdurige afwerking en een grotere toekomstige waarde.
 3. Hulp van Geschoolde Arbeid: Voor werkzaamheden zoals elektriciteit en waterdichting is geschoolde arbeid essentieel voor een duurzame en veilige badkamer, die ook nog eens aan de regelgeving voldoet.
 4. Expertise in Waterdichting en Het Behouden van Bestaande Loodgieterij: Professionals weten hoe ze je badkamer tegen waterschade kunnen beschermen en kunnen je geld besparen door bestaande loodgieterij waar mogelijk te behouden.

Onderschat de waarde van professionele hulp niet. Het gaat niet alleen om het afmaken van het project; het gaat erom het goed te doen.

Overweeg Wijzigingen in de Indeling

Terwijl het inschakelen van professionele hulp cruciaal is, is het ook essentieel dat jij en je ontwerper wijzigingen in de indeling overwegen om ervoor te zorgen dat je badkamer zowel functioneel is als voldoet aan je ontwerpaspiraties. Wijzigingen in de indeling kunnen de ruimte aanzienlijk verbeteren, vooral in deze oude Europese huizen. Bedenk hoe de huidige opstelling aan je behoeften voldoet en waar deze tekortschiet, aangezien onze levensstijlen aanzienlijk zijn veranderd sinds Covid.

Het selecteren van hoogwaardige materialen en het samenwerken met professionals voor het plannen en installeren van uw badkamerrenovatie, leidt tot een duurzaam, hoogwaardig en professioneel eindresultaat.
Het selecteren van hoogwaardige materialen en slimme indeling, en het samenwerken met professionals voor het plannen en installeren van uw badkamerrenovatie, leidt tot een duurzaam, toegankelijke, hoogwaardig en professioneel eindresultaat.

Ruimteoptimalisatie is de sleutel; je zou versteld staan hoe het veranderen van de plaatsing van sanitair een meer open, toegankelijke omgeving kan creëren voor bewegingsvrijheid. Houd rekening met de plaatsing van het sanitair, omdat dit zowel de esthetiek als de functionaliteit van de ruimte kan beïnvloeden. Vergeet niet de loodgieterij te overwegen; soms vereisen de beste wijzigingen in de indeling aanpassingen aan bestaande loodgieterij.

Tot slot, overweeg verbeteringen in toegankelijkheid. Het toegankelijker maken van je badkamer kan de bruikbaarheid ervan aanzienlijk verbeteren voor iedereen in je huis, van jong tot oud.

Conclusie

Het volgen van deze tips bespaart u niet alleen tijd en geld, maar zorgt er ook voor dat uw badkamer een blijvende indruk van comfort, functionaliteit en stijl achterlaat. Volgens een onderzoek van de National Association of Home Builders waren in 2019 maar liefst 81% van de renovaties badkamerrenovaties, wat het belang onderstreept van het juist aanpakken om uw woonervaring en de marktwaarde van uw huis te verbeteren. Dus onthoud, een goed genavigeerde badkamerrenovatie gaat niet alleen over het kiezen van de mooiste tegels of armaturen; het gaat over het maken van verstandige beslissingen die het hele project begeleiden naar professionele, blijvende tevredenheid en succes.

Volgens deze tips niet alleen bespaart u tijd en geld, maar zorgt er ook voor dat uw badkamer een blijvende indruk van comfort, functionaliteit en stijl achterlaat. Het is de moeite waard om op te merken dat, volgens een onderzoek van de National Association of Home Builders, 81% van de renovaties in 2019 badkamerrenovaties waren, wat het belang onderstreept van het juist aanpakken om uw woonervaring en de marktwaarde van uw huis te verbeteren. Een goed genavigeerde badkamerrenovatie gaat dus niet alleen over het kiezen van de mooiste tegels of armaturen; het gaat over het maken van verstandige beslissingen die het hele project begeleiden naar professionele, blijvende tevredenheid en succes.

Kiezen voor Badkamer & Keuken Makelaar voor uw badkamer- en keukenrenovatieprojecten biedt een onmiskenbaar voordeel. Met meer dan 15 jaar ervaring en het hebben bijgestaan van meer dan 1600 klanten, spreekt de staat van dienst van Bart en ons team boekdelen over ons vermogen om uitzonderlijke ontwerpen en deals te leveren. Onze toewijding om eerlijke prijzen van leveranciers te bieden, gekoppeld aan onpartijdig, deskundig advies over kwaliteit, ontwerp en prijsstelling, zorgt ervoor dat aan uw renovatiebehoeften wordt voldaan met de hoogste normen. Als een onafhankelijke makelaar zonder enige voorraad, garanderen wij transparantie, faciliteren wij de voordelen van gezamenlijke inkoop, en bieden wij uitgebreide ondersteuning van planning tot implementatie. Kiezen voor Badkamer & Keuken Makelaar betekent dat u uw vertrouwen plaatst in een ervaren partner die u zal leiden naar de best mogelijke uitkomsten voor uw renovatiereis, waarbij zowel tevredenheid als uitmuntendheid worden gewaarborgd.

B&K Makelaar

Wij regelen de eerlijke prijs bij elke badkamer/ keukenwinkel. Betaal nooit meer te veel en krijg neutraal advies over de kwaliteit/producten.

Badkamer Cursus

Winkels hebben slechts een 0.5% van de leveranciers, kunnen zij de vraag beantwoorden: “wat is de beste kwaliteit?”
Krijg daarom toegang tot de nieuwe cursus waarbij je neutraal advies, tips en tricks van ex-verkopers, stylisten en architecten ontvangt. Oriënteer op de juiste manier voor de gehele markt met de B&K begeleiding.
Gebruik de code KICKOFF-BKM: voor GRATIS toegang alleen voor de eerste 100 nieuwe leden, daarna € 79,-

Cursus Badkamer/Keuken: 36 onderwerpen​

Laat je E-mail achter en ontvang een uitnodigingsmail

Untitled design (1)

Wij helpen met het kopen van badkamers/keukens. Betaal nooit meer te veel en krijg neutraal advies

Contact Details
Copyright © 2016-2022 Badkamer & Keuken Makelaar
nl_NLNL