fbpx
Volg ons:

Badkamer Blogs

9 Tips voor gezinsvriendelijke badkamers

De experts van Badkamer & Keuken Makelaar, met meer dan 15 jaar ervaring in badkamerontwerp, delen hun 9 belangrijkste tips, ontworpen om je te helpen een badkamer te creëren die niet alleen functioneel is voor het hele gezin, maar ook een genot om te gebruiken.
Badkamer & Keuken Makelaar (497)

Het creëren van een gezinsvriendelijke badkamer is veel meer dan alleen een opstapje of een peutervriendelijke sticker op een muur. Het gaat om het creëren van een intieme maar functionele ruimte die voldoet aan de behoeften van elk gezinslid, ongeacht de leeftijd, en tegelijkertijd duurzaamheid, veiligheid en gebruiksgemak garandeert. Vergeet niet, gezinsvriendelijk betekent niet alleen kindvriendelijk! Jij en de grootouders zijn ook een deel van het gezin! Laat onze blog je begeleiden door de talloze overwegingen en creatieve oplossingen waar je misschien nog niet aan had gedacht, van het kiezen van slipvaste vloeren tot het integreren van leuke, uitnodigende decoraties die badtijd een fluitje van een cent maken. De experts van Badkamer & Keuken Makelaar, met meer dan 15 jaar ervaring in badkamerontwerp, delen hun 9 belangrijkste tips, ontworpen om je te helpen een badkamer te creëren die niet alleen functioneel is voor het hele gezin, maar ook een genot om te gebruiken.

Belangrijkste punten

 • Veiligheid en toegankelijkheid moeten voorop staan in gezinsvriendelijke badkamers, met functies zoals slipvaste vloeren, grijpalen en kindveilige sloten op kasten en lades.
 • Opberg- en organisatieoplossingen, zoals opslag op meerdere niveaus, gelabelde bakken en open rekken, kunnen helpen de badkamer netjes en gemakkelijk toegankelijk te houden voor het hele gezin.
 • Verlichting en energie-efficiëntie kunnen worden verbeterd met LED-lampen, bewegingssensoren en natuurlijke verlichting, waardoor een gastvrije en milieuvriendelijke sfeer ontstaat.
 • Personalisatie en decor elementen, zoals kleurrijke accessoires, familiefoto’s en interactieve elementen, kunnen karakter toevoegen en de stijl en interesses van het gezin in de badkamer weerspiegelen.

Waarom kiezen voor slipvaste vloeren?

Om elke stap van je gezin te beschermen, vooral die van de kleintjes, is het kiezen voor een slipvaste vloer in je badkamer een slimme zet. De angst voor uitglijden en vallen mag het plezier van spetteren niet verminderen, noch voor jou, noch voor je kinderen. Getextureerde tegels of antislip vinyl zijn niet alleen praktische keuzes, ze zijn weerspiegelingen van je unieke stijl, of het nu elegant en neutraal is, of funky en vriendelijk. We hebben vele gezinnen in heel Nederland geadviseerd dat 68% van de badkameruitglijdingen niet in het bad of de douche gebeuren, maar er net buiten! Slipvaste vloeren bieden de stabiliteit en tractie die nodig zijn om je gezin te beschermen, zodat iedereen, van peuters tot grootouders, met vertrouwen door de badkamer kan navigeren. Door te kiezen voor vloeren met hoge slipweerstand, weef je een laag van veiligheid in het deel van je huis dat vaak het meest verwaarloosd wordt als het gaat om veiligheid.

Hoe kunnen opslagoplossingen op meerdere niveaus helpen?

Elke centimeter van je badkamerruimte maximaliseren met opbergoplossingen op meerdere niveaus kan chaos veranderen in een kalme organisatie. Door onder wastafel opslag, planken, kasten en wandgemonteerde opties te installeren, ruim je niet alleen op, je creëert ook een modulaire, toegankelijke ruimte die voldoet aan ieders bereik en behoeften. Naast het ruimtelijk ontwerp, kun je tot 10% van de tijd besparen door het zoeken naar verschillende handdoeken en flessen te elimineren door simpelweg bakken of manden te labelen en ze op specifieke, vooraf bepaalde niveaus te stashen voor een snelle grab-and-go. Wees niet bang voor op maat gemaakt meubilair – het zorgt ervoor dat elke hoek wordt benut. En hier is een tip: omarm open rekken. Het verhoogt niet alleen de esthetiek, maar houdt ook items zichtbaar en binnen handbereik, waardoor het voor het hele gezin een fluitje van een cent is om hun benodigdheden te vinden, en veel gemakkelijker schoon te maken. Zeg vaarwel tegen rommel en hallo tegen gestroomlijnde structuur.

Kijk hoe we hebben geholpen bij het selecteren van de juiste open opbergruimte voor handdoeken voor zowel volwassenen als kinderen, terwijl we ervoor hebben gezorgd dat de antisliptegels stijlvol blijven.

Hoe integreer je universele ontwerpelementen in je badkamer?

Het omarmen van universele ontwerpelementen in je badkamer verhoogt de functionaliteit en zorgt ervoor dat het een veilige, toegankelijke ruimte is voor gezinsleden van alle leeftijden. Begin met het integreren van handgrepen of rails; ze zorgen voor stabiliteit en ondersteuning, waardoor elk badtijd zorgeloos is voor kleine kinderen en grootouders (en voor jou na een lange dag). Kies voor armaturen met afgeronde randen om comfort en veiligheid voor zowel jong als oud te waarborgen. We hebben dit net besproken, maar we herhalen het: antislipvloeren zijn een must om het risico op uitglijden en vallen te verminderen, vooral voor avontuurlijke kleintjes. Installeer kindveilige sloten op kasten en laden, vooral waar schoonmaakchemicaliën worden bewaard, om gevaarlijke stoffen uit de handen van nieuwsgierige kleintjes te houden. En vergeet de open, meerlaagse schappen niet!

Hoe kies je voor duurzame, gemakkelijk te reinigen oppervlakken?

Na het uitrusten van je badkamer met universele ontwerpelementen voor veiligheid en toegankelijkheid, laten we ons richten op het selecteren van duurzame, gemakkelijk te reinigen oppervlakken die bestand zijn tegen de ontberingen van het gezinsleven terwijl ze een elegante, strakke maar persoonlijke uitstraling behouden. Hier zijn vijf essentiële tips om je badkamer stijlvol en functioneel te houden, of het nu in onze prachtige zomers is van fietsen langs de meren en routes, of snel terug van werk in de grijze winters:

 1. Kies voor duurzame materialen zoals wandtegels of waterdichte wandpanelen die bestand zijn tegen waterschade en gemakkelijk te reinigen zijn.
 2. Kies voor opties zonder voeg om het onderhoud te verminderen en waterrommel en doorsijpelende vlekken op afstand te houden.
 3. Kies voor schimmel- en meeldauwbestendige materialen om de levensduur en duurzaamheid van je badkamermuren te garanderen.
 4. Overweeg lambrisering voor een extra laag bescherming tegen deuken en krassen, waardoor de integriteit van de muren behouden blijft.
 5. Installeer vloerverwarming om ervoor te zorgen dat de vloer en de kamer droog blijven, waardoor de groei van schimmel en bacteriën wordt ontmoedigd. Dit is vooral belangrijk in badkamers, waar vochtige omstandigheden anders hun groei kunnen bevorderen. Het helpt ook om het vocht op de vloer sneller te drogen dan conventionele radiatoren, waardoor het risico op uitglijden op natte vloeren wordt verminderd.

Deze keuzes vereenvoudigen niet alleen de schoonmaak, maar brengen ook een vleugje elegantie en een verhoogde waarde van je gezinsvriendelijke badkamer en huis.

We installeerden dit kindvriendelijke minibad in het gewone bad, zodat onze klanten water bespaarden en hun veiligheid verhoogden tijdens het baden van hun kleine kinderen.

Veilige Bad Accessoires

Hoewel heldere, efficiënte verlichting het toneel zet voor een gezinsvriendelijke badkamer, zorgt veiligheid door de juiste badkameraccessoires voor een ontspannende, veilige en stijlvolle persoonlijke tijd. Hier zijn 12 dingen die volgens ons in elke gezinsvriendelijke badkamer moeten worden opgenomen, maar helaas ontbreken in meer dan 70% van de Nederlandse gezinswoningen, volgens het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Laten we beginnen met de belangrijkste:

Wat Zijn de 12 Must-Haves voor een Veilige Badkamer?

 1. Noodafvoerdeksels – Deze deksels kunnen snel water uit een badkuip afvoeren in geval van een noodgeval, waardoor het risico op verdrinking wordt verminderd als een kind zelfs voor een korte periode onbeheerd wordt achtergelaten.

 2. Hoekbeschermers – Voor badkamers met scherpe aanrecht- of plankhoeken kunnen zachte hoekbeschermers het risico op verwondingen door stoten en vallen minimaliseren.

 3. Toiletdekselsloten – Deze sloten kunnen voorkomen dat jonge kinderen het toilet openen, waardoor het risico op verdrinking wordt verminderd en ze ook worden beschermd tegen toegang tot onhygiënisch water.

 4. Antislip-douchebakken en badmatten – Ze zijn essentieel om kleine voetjes niet te laten uitglijden, waardoor badtijd leuk en ongevalvrij blijft.

 5. Open rekken – Ze zien er niet alleen geweldig uit, maar maken het ook gemakkelijker voor kinderen om hun spullen te zien en te bereiken zonder het gevaar dat dingen naar beneden vallen.

 6. Haken en een opstapje – Perfect voor het binnen handbereik houden van handdoeken en badjassen, terwijl ze kleine kinderen helpen zelfstandigheid te krijgen door veilig toegang te krijgen tot wastafels en planken.

 7. Temperatuurregulerende kranen: Deze kranen voorkomen verbranding door de watertemperatuur automatisch aan te passen of door een vooraf ingestelde maximale temperatuur te hebben. Ze zijn cruciaal voor het beschermen van gevoelige huid tegen brandwonden door heet water.


 8. Soft-close toiletbrillen – Deze brillen zijn ontworpen om langzaam en stil te sluiten, waardoor het risico op beknelling van vingers wordt verminderd. Deze functie verbetert niet alleen de veiligheid, maar minimaliseert ook het geluid.


 9. Waterbestendige badspeeltjes en organisatoren – Het kiezen van badspeeltjes die zijn ontworpen om waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken te zijn, kan helpen schimmel- en bacteriegroei te voorkomen. Organisatoren voor deze speeltjes bevorderen de afvoer en het drogen, wat de gezondheidsrisico’s verder vermindert.


 10. Anti-verbrandingsapparaten voor de douche- en badkraan – Net als temperatuurregulerende kranen, kunnen deze apparaten aan bestaande kranen worden bevestigd om te voorkomen dat het water gevaarlijk hoge temperaturen bereikt, waardoor brandwonden worden voorkomen.


 11. Baduitloopafdekkingen – Zachte, kussentjes voor baduitlopen kunnen helpen verwondingen te voorkomen die kunnen optreden als een kind per ongeluk zijn hoofd tegen de uitloop stoot tijdens het baden.


 12. Onbreekbare spiegels – Het vervangen van traditionele glazen spiegels door onbreekbare versies kan het risico op letsel door gebroken glas aanzienlijk verminderen, waardoor ze een veiligere optie zijn voor badkamers die vaak door kinderen worden bezocht.

Kinderveilige Badkameraccessoires: Hoe Maakt u uw Badkamer Kindvriendelijk?

Het uitrusten van uw badkamer met kinderveilige badkameraccessoires zorgt vaak voor een veiligere, comfortabelere ruimte voor uw kleintjes om te navigeren. Overweeg het transformeren van uw badkamer in een veilige speelplaats voor kinderen tijdens het baden of een gemakkelijk te gebruiken ruimte voor die persoonlijke momenten, terwijl u uw gemak verzekert met deze doordachte toevoegingen:

AccessoireKenmerkVoordeel
ToiletzittingenKindergrootte & Soft-closeVerhoogt comfort en voorkomt verwondingen en verdrinking
BadkuipenVeiligheidskenmerkenMinimaliseert risico op uitglijden en vallen
AntislipmattenVoor vloeren & douchebakkenVerhoogt de veiligheid tijdens het baden
OpstapjeVerstelbare hoogteBevordert zelfstandigheid bij kleine kinderen
StickersAntislip voor douchebakkenVoegt plezier en veiligheid toe aan douches

Waarom zijn Ruime Handdoekrekken een Must-Have?

Na het waarborgen van de veiligheid en het comfort van uw kleintjes met kindvriendelijke badkameraccessoires, zorgen ruime handdoekrekken ervoor dat uw badkamer georganiseerd en stijlvol blijft, met een plek voor elke handdoek van elk gezinslid om efficiënt te drogen.

Hier is waarom ze onmisbaar zijn:

 1. Ruimtebesparend: Met voldoende ruimte voor meerdere handdoeken, maximaliseren ze de beschikbare ruimte.
 2. Organisatie: Aangewezen plekken betekenen geen verwarring of rommel meer met handdoeken.
 3. Efficiëntie: Handdoeken drogen sneller, waardoor de was tijd wordt verminderd.
 4. Stijl: Verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, voegen ze een functionele flair toe aan uw inrichting.
 5. Gezondheid: Vermindert de groei van schimmel en zorgt ervoor dat handdoeken geen vocht en bacteriën met elkaar uitwisselen.
Een grijpstang kan ook dienen als een klein, stijlvol handdoekenrek als je hem niet nodig hebt.

Verstelbare Douchekoppen: Hoe kunnen deze uw douche-ervaring verbeteren?

Om aan de unieke behoeften van elk gezinslid te voldoen, overweeg dan het installeren van een verstelbare douchekop, een veelzijdige oplossing die een comfortabele en op maat gemaakte douche-ervaring voor iedereen belooft. Verstelbare douchekoppen bieden de flexibiliteit om de waterstroom en druk te veranderen, waardoor iedereen, van de kleine kleintjes tot de torenhoge volwassenen, kan genieten van een perfecte douche. Ze maken het makkelijk voor kinderen om zelfstandig te douchen zonder de strijd van het bereiken van heet water of het aanpassen van de spray. Bovendien bieden ze de zachte zorg die nodig is voor oudere gezinsleden of mensen met een handicap, waardoor een veilige en plezierige douche-ervaring wordt gegarandeerd.

Leuke, Uitnodigende Decoratie: Hoe creëer je een leuke en functionele ruimte?

Transformeer uw badkamer in een levendige oase door te kiezen voor kleurrijke en speelse accessoires die iedereen in het gezin zal liefhebben. Hier bij Badkamer & Keuken Makelaar, zijn we experts in hoe je een ruimte kan creëren die zowel leuk als functioneel is:

 1. Integreer familiefoto’s als kunst: Personaliseer uw ruimte en maak het uitnodigender door familiefoto’s op te hangen. Dit voegt een persoonlijk tintje toe dat iedereen zal doen glimlachen.
 2. Gebruik antislipmatten of tapijten: Zorg voor veiligheid met antislipopties die ook een vleugje kleur en karakter in uw decor injecteren.
 3. Voeg een kleine, speelse opstapje of voetenbankje toe: Maak de badkamer toegankelijker voor de kleintjes terwijl je het leuke decor toevoegt.
 4. Kies interactieve elementen zoals karakter douchegordijnen: Deze maken het badtijd spannend en veranderen de badkamer in een uitnodigende ruimte voor kinderen.

Veelgestelde Vragen

Hoe Maak Ik Mijn Badkamer Snel Kindvriendelijk?

Om uw badkamer snel kindvriendelijk te maken, begint u met het toevoegen van een opstapje of een ingebouwde badkamertrap zodat ze alles gemakkelijk kunnen bereiken. Vervang handdoekrekken door haken om het ophangen van handdoeken te vereenvoudigen. Vergeet niet om leuke, kleurrijke accessoires toe te voegen om de ruimte uitnodigend te maken. Tot slot, plaats antislipmatten of stickers om uitglijden te voorkomen en hen veilig te houden.

Wat Maakt Een Badkamer Een Familiebadkamer?

Een familiebadkamer is een badkamer die geschikt is voor gezinsleden van alle leeftijden en mogelijkheden. Wist u dat bijna 60% van de gezinnen ruziet over de badkamertijd? Een familiebadkamer vermindert die ruzies, het combineert praktisch gebruik met plezier. Dat betekent dat het veilig is voor zowel jong als oud om te gebruiken, met voldoende handgrepen voor de ouderen om gemakkelijk uit het bad te stappen, antislipvloeren om ervoor te zorgen dat u noch uw gezin uitglijdt en uw hoofd stoot, en effectieve verlichting om ervoor te zorgen dat iedereen kan zien wanneer ze ‘s nachts naar het toilet moeten.

Hoe Kan Ik Mijn Eenvoudige Familiebadkamer Mooi Maken?

Om uw eenvoudige badkamer op te frissen, begint u met het toevoegen van enkele kleurrijke, speelse accessoires en decoraties. Maximaliseer de opslagruimte met oplossingen onder de wastafel en gelabelde bakken. Personaliseer de ruimte met familiefoto’s en aandenkens, maar zorg ervoor dat ze veilig zijn geplaatst zodat ze niet omvallen. Voor veiligheid, voeg antislipmatten, kindvriendelijke kranen en soft-close toiletzittingen toe. Deze veranderingen zullen niet alleen de ruimte opfleuren, maar maken het ook functioneler en veiliger voor iedereen. Als u een extra stap wilt zetten voor een extra vleugje comfort, installeer dan vloerverwarming en ruime verlichting.

Hoe Ontwerp Ik Een Familiebadkamer?

Een familiebadkamer ontwerpen? Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat uw ontwerp voldoende ruimte en verlichting heeft. Daarna begint u met een opstapje of ingebouwde trap voor de kleintjes. Kies voor open rekken – geen verdwenen tandpasta meer. Haken in plaats van stangen betekent handdoeken van de vloer. Vloerverwarming zorgt voor comfort en houdt schimmel weg.

Hoe Bescherm Je Gevoelige Huid Tegen Brandwonden?

Temperatuurregulerende kranen: Deze kranen voorkomen verbranding door de watertemperatuur automatisch aan te passen of door een vooraf ingestelde maximale temperatuur te hebben. Ze zijn cruciaal voor het beschermen van gevoelige huid tegen brandwonden door heet water.

Hoe Verminder Je Risico’s Bij het Toilet?

Soft-close toiletbrillen – Deze brillen zijn ontworpen om langzaam en stil te sluiten, waardoor het risico op beknelling van vingers wordt verminderd. Deze functie verbetert niet alleen de veiligheid, maar minimaliseert ook het geluid.

Wat Zijn de Beste Badkamerspeeltjes en Organisatoren?

Waterbestendige badspeeltjes en organisatoren – Het kiezen van badspeeltjes die zijn ontworpen om waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken te zijn, kan helpen schimmel- en bacteriegroei te voorkomen. Organisatoren voor deze speeltjes bevorderen de afvoer en het drogen, wat de gezondheidsrisico’s verder vermindert.

Hoe Bescherm Je Tegen Brandwonden Door de Douche en Badkraan?

Anti-verbrandingsapparaten voor de douche- en badkraan – Net als temperatuurregulerende kranen, kunnen deze apparaten aan bestaande kranen worden bevestigd om te voorkomen dat het water gevaarlijk hoge temperaturen bereikt, waardoor brandwonden worden voorkomen.

Wat Is de Beste Manier om Letsel Tijdens het Baden te Voorkomen?

Baduitloopafdekkingen – Zachte, kussentjes voor baduitlopen kunnen helpen verwondingen te voorkomen die kunnen optreden als een kind per ongeluk zijn hoofd tegen de uitloop stoot tijdens het baden.

Hoe Maak Je Een Spiegel Veilig voor Kinderen?

Onbreekbare spiegels – Het vervangen van traditionele glazen spiegels door onbreekbare versies kan het risico op letsel door gebroken glas aanzienlijk verminderen, waardoor ze een veiligere optie zijn voor badkamers die vaak door kinderen worden bezocht.

Conclusie

Het transformeren van je badkamer tot een gezinsvriendelijke oase is net als het planten van een tuin die voor iedereen bloeit. Met slipvaste vloeren onder je voeten en opbergoplossingen op verschillende niveaus die hoog reiken, heb je een ruimte gecreëerd die zowel veilig als toegankelijk is. Universele ontwerpfuncties zorgen ervoor dat iedereen, van peuters tot grootouders, met gemak kan navigeren, terwijl duurzame oppervlakken en heldere verlichting het onderhoud een fluitje van een cent maken. Voeg een vleugje plezier toe met kindvriendelijke armaturen en uitnodigende decoraties, waardoor routine verandert in genot. Deze haven is niet alleen functioneel – het is een canvas waar dagelijks gezinsherinneringen worden geschilderd.

Waarom Badkamer & Keuken Makelaar?

Bij Badkamer & Keuken Makelaar houden we altijd uw behoeften in het achterhoofd. Of het nu gaat om advies over het beste ontwerp voor uw gezinsbadkamer, of om u te helpen bij het onderhandelen over de beste deal voor de badkamerinrichting. We zorgen ervoor dat alles zowel functioneel als binnen het budget blijft, en de perfecte balans behoudt tussen elegantie, efficiëntie en moeiteloos gezinsplezier.

Hoe zorgen wij bij Badkamer & Keuken Makelaar voor uw behoeften?

Of u nu een nieuwkomer bent in de renovatiewereld of een ervaren professional, wij zijn er om u te helpen.

 • Wij geven advies over het beste ontwerp voor uw gezinsbadkamer.
 • We helpen u bij het onderhandelen over de beste deal voor de badkamerinrichting.
 • We zorgen ervoor dat alles functioneel en binnen het budget blijft.
 • We behouden de perfecte balans tussen elegantie, efficiëntie en moeiteloos gezinsplezier.

Hoe zorgen wij voor de perfecte balans tussen elegantie, efficiëntie en moeiteloos gezinsplezier?

Bij Badkamer & Keuken Makelaar, behouden we de perfecte balans tussen elegantie, efficiëntie en moeiteloos gezinsplezier. We begrijpen dat iedereen unieke behoeften en smaak heeft en we doen ons uiterste best om aan die behoeften te voldoen zonder het budget te overschrijden.
Ons doel is niet alleen om u te helpen bij het creëren van een prachtige ruimte, maar ook om ervoor te zorgen dat de ruimte functioneel en gemakkelijk te gebruiken is voor het hele gezin. Wij geloven dat een goed ontworpen ruimte het leven thuis makkelijker en aangenamer kan maken. Dus, waar wacht u nog op? Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen uw droomruimte creëren!

B&K Makelaar

Wij regelen de eerlijke prijs bij elke badkamer/ keukenwinkel. Betaal nooit meer te veel en krijg neutraal advies over de kwaliteit/producten.

Badkamer Cursus

Winkels hebben slechts een 0.5% van de leveranciers, kunnen zij de vraag beantwoorden: “wat is de beste kwaliteit?”
Krijg daarom toegang tot de nieuwe cursus waarbij je neutraal advies, tips en tricks van ex-verkopers, stylisten en architecten ontvangt. Oriënteer op de juiste manier voor de gehele markt met de B&K begeleiding.
Gebruik de code KICKOFF-BKM: voor GRATIS toegang alleen voor de eerste 100 nieuwe leden, daarna € 79,-

Cursus Badkamer/Keuken: 36 onderwerpen​

Laat je E-mail achter en ontvang een uitnodigingsmail

Untitled design (1)

Wij helpen met het kopen van badkamers/keukens. Betaal nooit meer te veel en krijg neutraal advies

Contact Details
Copyright © 2016-2022 Badkamer & Keuken Makelaar
nl_NLNL